De Jager Tennis
G en Rolstoeltennis

G en Rolstoeltennis

G-tennis is bedoeld voor mensen met een verstandelijke of lichte lichamelijke beperking. Plezier in het sporten staat bij G-tennis voorop. Het is goed voor de conditie en de ontwikkeling van motorische en sociale vaardigheden. Mensen met een lichte beperking kunnen deelnemen aan speciale tennisactiviteiten en evenementen.

Wie zijn wij

Tennisorganisatie Remi de Jager beschikt over een trainer die speciaal is opgeleid om les te geven aan deze doelgroep: Pascal de Jager. De trainingen van het G-tennis worden gegeven op twee locaties, namelijk LTC de Gelenberg in Druten en TC Groenendaal in Tiel.

Tour Onbeperkt Tennissen

Om meer naamsbekendheid te krijgen en een koppeling te maken met het reguliere tennis wordt gewerkt aan het opzetten van een tour met betrekking tot Onbeperkt Tennissen. Open Toernooien kunnen zichzelf bijvoorbeeld profileren door een inzamelingsactie voor de Stichting Onbeperkt Tennissen aan het evenement te koppelen of een loterij te houden ten behoeve van dit doel. Wij kunnen hiervoor desgwenst een logo en ander PR-materiaal leveren. Hierdoor wordt het voor een vereniging gemakkelijker om een vermelding te krijgen in de kranten en huis-aan-huisbladen. 


Samenwerking

Momenteel zijn we op zoek naar partners waarmee wij kunnen samenwerken. Een eerste vorm van samenwerking is inmiddels rond. Vanaf september 2016 gaat Pascal de Jager een jaar lang tennisles geven aan kinderen op de Cambier in Tiel, een school voor speciaal onderwijs. Als ze de sport leuk vinden, kunnen de leerlingen van de Cambier daarna de trainingen voortzetten bij een vereniging.

Funding

Omdat alleen in zeer kleine groepen kan worden gewerkt, is G-tennis duur en is er geld nodig om de stichting Onbeperkt Tennissen te kunnen laten draaien. Donaties (anoniem) of initiatieven voor inzamelingsacties zijn altijd welkom. Wij zijn altijd bereid om mee te denken en te kijken in hoeverre wij iets terug kunnen doen.