De Jager Tennis

Nieuws

Terug naar overzicht

Bondscoach Aad Zwaan en Remi de Jager (eigenaar De Jager Tennis) slaan handen ineen

‘Voor nog meer groei, succes en tennisplezier’

Het kan zomaar zijn dat bij de tennisclubs waar de trainers van De Jager Tennis actief zijn, binnenkort een bondscoach over het terrein wandelt. Befaamd (rolstoel)tennistrainer Aad Zwaan en Remi de Jager zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Op de eerste plaats om de kwaliteit van de trainers naar een (nog) hoger niveau te brengen en ten tweede om daarmee en passant het succes en plezier van de leerlingen te verbeteren

Remi is trots en blij dat Aad, een man met een grote naam en enorme verdienste in de tenniswereld, zich aan zijn organisatie wil verbinden. Aad is zo gecharmeerd van de ambitie en constructieve manier van werken van Remi, dat hij zich graag wil inzetten voor dit tennisbedrijf. Hij verwacht een sneeuwbaleffect van zijn inspanningen: door betere lessen krijg je enthousiastere leerlingen, beter spelen geeft meer succes, winnen zorgt voor meer plezier in het tennisspel en ga zo maar door. Succes spreekt zich rond, trekt nieuwe belangstellenden, enzovoort. Werkt De Jager Tennis momenteel voor acht clubs, als het aan Aad Zwaan ligt worden dat er binnen afzienbare tijd wel dertig.

De 74-jarige coach uit Lienden moet er niet aan denken om het wat rustiger aan te gaan doen. Een avondje op de bank zitten, een strandvakantie? Nee, merci. Liever reist hij de wereld rond voor zijn werk, als trainer en coach van (rolstoel)tennissers. Dat deed hij in het verleden veelvuldig op het hoogste niveau en momenteel is hij onder meer nog actief als bondscoach van het nationale rolstoeltennisteam van Sri Lanka. Eerder was hij jarenlang bondscoach van het Nederlandse rolstoeltennisteam. Daarmee won hij onder meer tientallen medailles op de Paralympics. Daarnaast wist hij samen met zijn pupillen meerdere wereldtitels en vele, vele andere kampioenschappen in de wacht te slepen.

Tegenwoordig staat hij nog vijf dagen per week op de baan als trainer en alsof dat nog niet genoeg is gaat hij zijn kwaliteiten dus ook inzetten bij De Jager Tennis. “Waarom? Nou Remi en ik kwamen elkaar tegen, ik gaf hem ongevraagd wat advies en het klikte meteen. Met mijn kennis en ervaring ga ik hem helpen bij de verdere ontwikkeling van zijn bedrijf en indirect bij de verbetering van het spel van zijn leerlingen door zijn trainers te trainen.”

De Jager: “Aad zal de komende tijd regelmatig tijdens de lessen op de tennisparken verschijnen om onze trainers te bekijken. Hij gaat de trainingen analyseren en beoordelen. Dit is puur bedoeld als positieve opbouw. Aad  geeft bijvoorbeeld didactische verbeterpunten aan. Daarnaast zal hij aanwezig zijn bij clinics en soms de contacten met bestuursleden, (jeugd)commissies en ouders begeleiden.”

Remi-en-Aad2.png#asset:312