De Jager Tennis
Hoe werken wij

Tennis // Hoe werken wij

Kwaliteit boven alles


Op de eerste plaats werken wij met gediplomeerde tennistrainers die dol zijn op het spel én op lesgeven. Daarnaast zorgen we ervoor dat onze kennis altijd up-to-date is. De trainers komen met regelmaat bijeen en worden gestimuleerd om extra cursussen te volgen.

Ook zullen zij zich buiten de trainingstijden regelmatig laten zien op de verschillende tenniscomplexen waar we actief zijn. Dat doen we uit betrokkenheid, om een kijkje te nemen bij activiteiten van de clubs of om te laten zien wat ze kunnen, bijvoorbeeld door het geven van clinics en/of deelnames aan toernooien.

Alle medewerkers van Tennisorganisatie Remi de Jager wonen in het gebied waar ze werken. Ze voelen zich nauw betrokken bij de verenigingen, zullen makkelijk aanspreekbaar zijn voor het bestuur, de leden en/of de deelnemers van de lessen. De trainers zijn bovendien actief in het opzetten van activiteiten om nieuwe leden te werven en denken graag mee over spel en sport op de tennisparken met een hoge fun-factor om het tennisplezier nog groter te maken.

Interesse?

Wilt u meer weten of een informatief gesprek over de mogelijkheden voor uw vereniging? Klik hier we nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.Missie en visie


Werving, behoud en eenheid. Daaruit bestaat onze missie.
Onze visie is: houd de lijntjes kort.

Door ons te richten op snelle communicatie, binding met de leden, kwaliteit vinden wij het noodzakelijk de lijntjes zo kort mogelijk te houden houden. Hierdoor houden we een nauwe betrokkenheid met de verenigingen. We streven ernaar om voor iedere tennisclub een eigen plan van aanpak op te stellen. We zetten ons in om nieuwe leden te werven. We proberen het recreatieve tennis naar een hoger peil te brengen en bij talentvolle kinderen zorgen we voor een goede begeleiding en doorstroom.

Aangezien zo goed als alle sportverenigingen moeite hebben om het ledenaantal op peil te houden, hebben we enkele activiteiten ontwikkeld om nieuwe belangstellenden binnen te halen. Zo organiseren we bijvoorbeeld ‘Maak kennis met tennis’, benaderen we scholen en geven we clinics voor jong en oud.

Naast het werven van nieuwe leden is het natuurlijk van groot belang om het voor de bestaande leden leuk te houden. Daar spelen we op in met bijzondere nevenactiviteiten, speciale acties en uitstapjes. De bedoeling is om de onderlinge band van de leden enthousiast te versterken en ze het gevoel te geven dat er bij hun club meer te doen is dan het volgen van tennisles alleen.

Het onderdeel ‘eenheid’ van onze missie streven we na door de samenwerking aan te gaan met verschillende verenigingen binnen de regio Maas en Waal en omstreken. Dit kan veel voordelen opleveren; er kan adequaat gereageerd worden op probleemsituaties, er kan een gedegen opbouw plaatsvinden voor de selecties of er ontstaan meer mogelijkheden voor de jeugd.

Tennislessen


Tennisorganisatie Remi de Jager werkt met gestructureerde trainingscyclussen. In elke serie zal het complete arsenaal aan slagen aan de orde komen. Om dit goed uit te kunnen voeren, worden de deelnemers ingedeeld naar leeftijd en niveau. Iedereen vanaf vier jaar kan hier terecht.

Kidstennis

De KNLTB heeft op basis van onderzoek een speciale methode ontwikkeld om kinderen van 4 tot 11 spelenderwijs kennis te laten maken met tennis. Ze leren op een kleiner veld om te gaan met een bal en racket. Stapsgewijs kunnen ze doorgroeien naar het jeugdtennis.

Jeugdtennis en Regiotraining

Deze doelgroep omvat jongeren van 12 tot 18 jaar. Voor velen van hen wordt tennis pas echt leuk als je beter gaat spelen en wedstrijden gaat winnen. Daarom ligt de focus bij deze groep op de technische- en motorische ontwikkeling.

In de wetenschap dat bij deze leeftijd het heel belangrijk is dat ze lol in tennis houden, willen we bij het indelen van de groepen, zoveel mogelijk voldoen aan de wensen van deze jongeren. Voor kinderen die meer uit tennis en zichzelf willen halen is er een selectiejeugd, voor hen wordt een Regiotraining opgezet. Dit houdt in dat wij spelers van verschillende verenigingen met een bovengemiddelde inzet en meer talent (aanleg) hebben dan de gemiddelde verenigingsspeler bij elkaar brengen om een optimale trainingsgroep te kunnen vormen.

Senioren (zowel 18+ als 50+ kan bij ons terecht)

Vanaf 18 jaar zijn tennissers senioren. De aanpak van de lessen zal niet veel afwijken van het jeugdtennis. Dat wil zeggen, ook hierbij spelen we zoveel mogelijk in op de wensen van de doelgroep. In de praktijk blijkt dat senioren zich vaak op een specifiek onderdeel willen verbeteren.

Voor vijftigplussers die doordeweek overdag tijd hebben, organiseren we regelmatig speciale events. Dit staat vooral in het teken van tactisch dubbelspel en het sociaal aspect.